Índia és un dels països que més ens agraden d’Àsia i per aquest motiu hem viatjat en diverses ocasions. Com fem en tots els viatges, posteriorment publiquem al bloc tota la informació del viatge, ja sigui en forma de guies o amb entrades individuals de cada lloc, en el que fa referent a transport, allotjament, gastronomia i també les experiències que hem viscut.

En aquesta guia trobaràs informació sobre visats, salut, transport i tota aquella que considerem d’interès perquè puguis viatjar a l’Índia pel teu compte. També trobaràs els itineraris i regions que hem visitat i tots els articles que hem escrit sobre Índia, que esperem que us ajudin a planificar el vostre viatge.

ARTICLES D’ÍNDIA

ITINERARIS PER ÍNDIA

Índia de nord a sud: de les muntanyes de l’Himalaya fins les platges de Goa i Kerala.

INDIA DE NORD A SUD

En aquesta ocasió el viatge va durar 3 mesos, en els quals creuem l’Índia de nord a sud. Iniciem el viatge a Ladakh i viatgem cap al sud fins a Kerala. A més de Ladakh, vam visitar les ciutats d’Orchha, Bhopal, Mandu, Maheshwar, Omkareshwar, les coves d’Ajanta i Ellora, Mumbai, Goa, Hampi, Udupi, els Backwaters de Allepey, Kochi i Varkala.


Ladakh, el Petit Tibet de l’Índia

LADAKH

Ladakh és una regió que es troba encaixonada entre els plecs de l’Himàlaia, a més de 3.500 metres d’altura, protegida per les seves vessants, inaccessibles durant 8 mesos a l’any. Li diuen El petit Tibet de l’Índia, per la similitud paisatgística i cultural amb el seu veí, que es mostra a la religió, l’art, la gastronomia o les costums.


Arunachal Pradesh i Assam: itinerari per l’Índia més desconeguda

ARUNACHAL PRADESH I ASSAM

Arunachal Pradesh és una de les regions menys visitades d’Índia. Una regió amb paisatges i costums tan diferents entre si com un monestir a les portes de l’Tibet, ètnies que adoren el sol i la lluna o poblats amb ètnies com si estiguéssiu per les muntanyes del Sud-est Asiàtic. Assam per la seva part, ens ofereix la possibilitat de veure rinoceronts en el PN de Kaziranga o extensos camps de té.


Sikkim, itinerari i guía per viatjar als peus de l’Himalaia

SIKKIM

El viatge al Sikkim ha estat un dels més bonics i agradables que hem fet, tant per la seva riquesa paisatgística –en les seves muntanyes es troba el Khanzenzhounga, el tercer cim més alt del planeta i per allà on mires sempre és verd- com per la seva riquesa cultural –la seva història es remonta a un passat budista i és ple de monestirs-. A més, la gent és molt cordial, tot és molt net i tenen molt respecte pel medi ambient.

Visat de l’Índia

És necessari un visat d’entrada a l’Índia. Es tramita online i només cal seguir els passos indicats a la web oficial d’Indian e-Tourist Visa.

Moneda

La moneda oficial és la rupia índia (INR). S’haurà de canviar a rupies per realitzar totes les transaccions: allotjament, transport, manutenció i petites compres. Solen haver caixers automàtics en totes les ciutats.

Salut

Tot i que el Ministeri d’Exteriors indiqui que a l’Índia les condicions sanitàries són molt deficients, si tenim en compte un seguit de recomanacions no tenim per què témer pel nostre viatge. Les recomanacions generals quant al menjar són les habituals per a altres països: beure sempre aigua embotellada, no consumir verdures crues o poc cuinades, ni fruites que no hagueu pelat vosaltres.

Pel que fa a vacunes el millor és acostar-se a centre de Sanitat Exterior més proper, on us podran les que siguin necessàries i us indicaran quines malalties poden haver a la zona que volem visitar.

Però no cal ser alarmistes, nosaltres vam viatjar per l’Índia durant tres mesos i l’única malaltia que vam contraure va ser una diarrea lleu.

Pressupost

Encara que l’Índia és un país molt barat, és difícil indicar un pressupost, ja que cadascú viatja a la seva manera. És evident que cada un té el seu estàndard pel que fa a l’elecció de l’allotjament o dels llocs on menjar. I això, bàsicament, és el que fa pujar o baixar la nostra despesa.

En el nostre cas ens és igual quina mida tingui l’habitació, si el bany està dins o és compartit, si el restaurant és gran o petit … l’important és que estigui net, dins del que es pot considerar net en un país com l’Índia, on la brutícia abunda.

Així doncs, en 3 mesos de viatge vam gastar € 10,52 per persona i dia. En aquest pressupost s’inclou l’allotjament, el menjar en restaurants locals -quan ha estat possible o en parades del carrer- el transport en tren i autobús, ja sigui diürn o nocturn, i altres com la compra de productes d’higiene i coses per l’estil.

Transport

Tren: És la forma més eficaç de moure’ns pel país. Solen anar plens, sobretot els nocturns, per això és convenient comprar els bitllets amb antelació. El web de la companyia nacional de ferrocarrils és IRCTC: aquí haurem donar-nos d’alta, facilitar el nostre telèfon mòbil i un cop fet aquest senzill tràmit, ja podrem comprar els bitllets online, bé en aquesta web o en l’agència Cleartrip, encara que en aquesta última ens cobraran una petita comissió.

Si em pregunteu en quina de les dues webs comprar-los, a mi sempre m’ha semblat més senzill Cleartrip. Però per fer-ho, necessàriament cal donar-se d’alta a la primera.

Bus: És una opció per quan no hi ha tren. En general solen ser lents i tenen avaries amb facilitat, però hi ha vegades que no hi ha altra opció. Podem fer algunes excepcions, com ara els busos nocturns a Mcleod Ganj, que surten des Majnu-ka-tilla (el barri tibetà de Delhi) o els sleeper bus de companyies privades. Aquests busos solen oferir servei de llit doble o individual, en llitera i amb cortines perquè tinguis intimitat. Recomanem escollir els llits de sota, ja que en les de dalt et pots marejar i no escollir els de darrere perquè no hi ha separació entre la doble i la individual.

Cotxe de lloguer: Si no us convencen cap d’aquests transports, la millor opció és llogar un cotxe amb conductor o un tour privat amb alguna agència de viatges alternativa. Des d’aquesta web podem recomanar Panipuri Viatges ja que coneixem personalment als seus dos guies i sabem que són experts viatgers i millors coneixedors de l’Índia.